Qui som?

L’aliança estratègica entre una dissenyadora d’interiors i una consultora educativa que uneixen la seva experiència en ambdós camps, per oferir-vos el suport que necessiteu, per fer de la vostra escola un lloc on els espais siguin el tercer element educatiu.

A més comptem amb partners que estan especialitzats en la remodelació i/o construcció d’equipaments educatius per poder-vos oferir un projecte integral, amb un equip d’arquitectes, una enginyeria d’instal·lacions i una constructora.

La Gemma Torregrosa i la Clara Puigventós som les sòcies de la Baula, totes dues amb 20 anys d’experiència en el sector educatiu. Som formadores, impulsores de nous projectes educatius, acompanyem a les direccions i als equips a fer realitat els seus projectes, garantint que tots els elements que configuren la comunitat educativa hi estan presents.

Hem participat amb més de 10 projectes de construcció d’escoles o rehabilitació d’espais per a convertir-los en escoles. Fent d’enllaç i de catalitzadors entre tots els agents implicats. La nostra experiència ens demostra que una bona definició dels espais en concordànça amb la proposta educativa a oferir, resulta entre un 20 i un 50% més econòmica, que la que no ha tingut en compte aquest procés prèviament.

Alineem el projecte i les metodologies educatives, els conceptes de la neurociència, i les necessitats d’infants i mestres amb el projecte constructiu perquè tot flueixi en harmonia. Generant entorns d’aprenentatge millors, motivadors, més eficients i  obtenint millors resultats en els assoliments dels infants.

Em dic Marta Castellano-Mas i soc interiorista des de fa més de 20 anys. La meva trajectòria professional va començar al 1996 i des d’aleshores he treballat en una gran diversitat de camps dins la professió, fet que m’ha aportat una amplia visió de la importància que té l’estètica en qualsevol àmbit, sigui quin sigui. Així doncs, durant aquests anys he realitzat projectes d’habitatges, retail, contract, arquitectura efímera, museologia i recentment també m’he endinsat en el mon de les escoles.

Tanmateix, de tots els àmbits que he explorat, l’escola és sense dubte on hi ha més camp per recórrer. Per fi sembla, que d’una manera força generalitzada i col·lectiva, s’hagi pres consciencia de la importància de “cuidar, pensar i mimar“ aquest entorn on els nostres fills i filles passen tantes hores, creixent, jugant i aprenent. En aquest sentit, la meva experiència ajudarà a materialitzar el canvi estètic i funcional d’aquelles escoles -que com nosaltres- tinguin clar que el canvi i millora de les aules tal com les coneixem, és absolutament inevitable i necessari. L’entorn d’aprenentatge que oferim avui als infants, serà el model sobre el que construiran el seu món demà.